Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Βιβλική καταστροφή...μισό μέτρο χαλάζι στα Χάσια Τρικάλων


Πρωτοφανές φαινόμενο εκδηλώθηκε στην περιοχή των Χασίων Τρικάλων το μεσημέρι της Κυριακής καθώς η... χαλαζόστρωση (!) έφτασε το μισό μέτρο.
Οι φωτογραφίες του trikalavoice.gr  είναι αποκαλυπτικές και αρκούν για να
περιγράψουν από μόνες τους το μέγεθος της καταστροφής που είναι ολοκληρωτική σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Η χαλαζόπτωση άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι με απίστευτη ένταση και μεγάλη διάρκεια, με αποτέλεσμα πάνω από τις καλλιέργειες να σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα ύψους περίπου... μισού μέτρου (!!!) πάνω από τα χωράφια, αλλά και στους δρόμους της περιοχής.Επλήγη κυρίως η περιοχή των Χασίων και τα χωριά Γερακάρι, Λογγάς, Αχελινάδα, ενώ ανάλογα φαινόμενα, μικρότερης όμως έκτασης σημειώθηκαν και στα Δυτικά του Ν. Τρικάλων, στα ριζά του Κόζιακα.
Στο Γερακάρι έφτασε το απόγευμα της Κυριακής ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ο οποίος πήγε μαζί με τους παραγωγούς στα χωράφια για μια πρώτη... «εκτίμηση» (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η λέξη για τέτοια καταστροφή). Ο ίδιος μιλώντας στο trikalavoice.gr  μιλάει για «μοναδικό μετεωρολογικό φαινόμενο στα ιστορικά της περιοχής μας και μιλάμε πραγματικά για μια ολοκληρωτική καταστροφή σε καλλιέργειες».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου