Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ξεκινά το Φεστιβάλ Πηνειού στη Λάρισα

ΠΗΓΗ: Εφημ. Ελευθερία
Στο επίκεντρο του πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος θα βρίσκεται για ένα δεκαήμερο περίπου το ποτάμι της Λάρισας, καθώς από τις 28 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Πηνειού.

Μια γιορτή για την πόλη της Λάρισας, αφού τα δρώμενα που θα γίνονται όλες αυτές τις ημέρες θα είναι αρκετά για μια χαλαρή βόλτα στο ποτάμι.
Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων τόνισε ότι «Το Φεστιβάλ Πηνειού αποτελεί πια θεσμό για τη Λάρισα. Ο κόσμος όλο αυτά τα χρόνια το αγάπησε, το στήριξε και φυσικά καθιερώθηκε διότι σύλλογοι, φορείς και οργανώσεις συμμετέχουν ενεργά. Φέτος 150 φορείς της πόλης στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια. Το φετινό Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο της πόλης.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
11.30  Παρουσίαση του «Φεστιβάλ Πηνειού 2014» στα Μ.Μ.Ε. Ακολουθεί δεξίωση με την ευγενική  χορηγία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας.
Α’ ΕΞΕΔΡΑ
20.00  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο Κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου»
 Από τη θεατρική ομάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
21.00    ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Με την μορφή αφηγηματικής performance, που θα συνδυάζει   στοιχεία θεάτρου, κουκλοθέατρου και τεχνολογικά μέσα, πρόκειται για μια βιωματική μορφή θεάτρου   που συνδυάζει στοιχεία και άλλων τεχνών. Τη δράση αυτή υλοποιεί το ANIMUS με το τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης και την Λένα Χαϊδούτη (θεατρολόγος – παραμυθιού).
Β’ ΕΞΕΔΡΑ
 FESTIVAL ΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ
20.30  Συνδυαστική εμφάνιση δύο μουσικών νεανικών ομάδων της πόλης αποτελούμενες από 9 άτομα η  πρώτη  και από 4 άτομα η δεύτερη, θα παρουσιάσουν rap –hip hop & electronic music βγαλμένες   από κονσόλες και ειδικά μηχανήματα.  
22.00  MINIMALS  Πρόκειται για ένα ακουστικό σχήμα που παίζει διασκευές γνωστών Ελληνικών και ξένων    pop-rock τραγουδιών, με minimal ακουστική ενορχήστρωση αλλά με κεφάτο και δυναμικό στυλ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
Α’ ΕΞΕΔΡΑ
19.00 Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με Ποδηλατικούς Συλλόγους της Λάρισας   διοργανώνουν  το  γύρο  της πόλης με ποδήλατο, με αφετηρία την κοίτη του Πηνειού Ποταμού.
20.45    ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.00    ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  Το θέατρο  «ΘΥΜΕΛΗ» της Έλλης Βοζικιάδου παρουσιάζει το έργο   «ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ» Το πιο δημοφιλές παραμύθι των  αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο    θεατρικά από τον Δ. Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα  κοστούμια και υπέροχη μουσική του Ε.  
 Χούμπερτινγκ. Ένα έργο κατάλληλο για όλες τις παιδικές και εφηβικές ηλικίες και παρακολουθείται   ευχάριστα από τους μεγάλους. 
Β’ ΕΞΕΔΡΑ
20.00  ΣΥΝΑΥΛΙΑ Τα μουσικά σύνολα των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων θα             
 παρουσιάσουν ένα μοντέρνο μουσικό πρόγραμμα.
22.30     ΣΥΝΑΥΛΙΑ  Μουσικό αφιέρωμα στο Μάνο Χαντζιδάκη και την Μελίνα Μερκούρη με αφορμή την   συμπλήρωση 20 χρόνων από το « ταξίδι » τους. Επιμέλεια Βαγγέλης Κολώνας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Α’ ΕΞΕΔΡΑ
21.00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Το θέατρο  «ΘΥΜΕΛΗ» της Έλλης Βοζικιάδου παρουσιάζει το έργο   « ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη. Η παράσταση αρχαίου δράματος « ΕΛΕΝΗ» παίζεται σήμερα από 12 ηθοποιούς ταγμένους και μυημένους στο απαιτητικό αυτό είδος θεάτρου, νεότερους και παλιότερους και αποτελεί το συνδετικό κρίκο του χθες με το σήμερα αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του κλασσικού στη σύγχρονη θεατρική πραγματικότητα.
Β’ ΕΞΕΔΡΑ
22.30 ΣΥΝΑΛΙΑ  Με τους 15-50. Οι εκρηκτικοί 15- 50  εμπνέονται από το διεθνώς αγαπημένο “When We   Stand Together” των Nickelback και μας τραγουδούν "Εγώ Είμαι Για Σενα", μια διασκευή με  κοινωνικό μήνυμα, που μας καλεί να μείνουμε ενωμένοι! Φορτισμένοι με αστείρευτη rock ενέργεια, οι 15 -50 μας παρουσιάζουν ένα τραγούδι-κάλεσμα για ενότητα στον φίλο, σύντροφο, αδελφό, συνάνθρωπό μας. Γιατί πραγματικά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και μόνο μαζί μπορούμε!
ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
Α’ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
19.30 Θεατρικό παιχνίδι με θέμα «ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ» από τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου  Λαρισαίων.
Α’ ΕΞΕΔΡΑ
21:00  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο θεατρικός οργανισμός « Κάτω από τη γέφυρα» παρουσιάζει  το έργο « ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ». Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες ( Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες)  που με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας σήμερα, γίνονται πιο επίκαιρες παρά ποτέ και οι στόχοι του μεγάλου ποιητή, κατανοητοί και ξεκάθαροι.    
Β’ ΕΞΕΔΡΑ
20.00  Η παιδική χορωδία του Δήμου Ελασσόνας με μαέστρο τον Κων/νο Μάτη, στα πλαίσια του εορτασμού   της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων που φέτος κλείνει τα 95 χρόνια συνεχούς προσφοράς, θα   δώσουν συναυλία. 
21.00   ΧΟΡΩΔΙΑ Η Πειραματική Χορωδία  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης   Λάρισας, αποτελούμενη από 18 άτομα, παρουσιάζει ένα ρεπερτόριο ελληνικών τραγουδιών σε τρίφωνη   απόδοση.
22.30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους LEGATO.Οι 'legato' είναι μια jazz μπάντα η οποία ιδρύθηκε μόλις τον Μάιο του   2012 ύστερα απο την έντονη ανησυχία και επιθυμία των εκτελεστών της για αναζήτηση στον όμορφο  κόσμο της jazz μουσικής. Απαρτίζεται από εκλεκτά μέλη της ορχήστρας της μουσικής σχολής Δήμου  Τέμπων. Στο λιγοστό αυτό χρόνο ΄ζωής' τους, οι legato έχουν παρουσιάσει έντονο καλλιτεχνικό έργο.
ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ
21.00- 23.50  CINEΠΑΡΜΕΝΟΣ Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα “Αντιφασισμός - Αντιρατσισμός”
ΤΕΤΑΡΤΗ 02 ΙΟΥΛΙΟΥ
Α’ ΕΞΕΔΡΑ
18.30  Παρουσίαση παιδικής zumba, latin και hip hop, από τα τμήματα μοντέρνου χορού των Λεσχών  Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων. Έκτακτη συμμετοχή, από το 4ο Γυμνάσιο, με τις  Μάρθα Σούρλα,  Ειρήνη Σούκου και  Όλια Κέλλα.
20.00  ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ  ονομάζεται η ομάδα Σύγχρονου Χορού του Δημήτρη Ράικου που θα παρουσιάσει στο  Φεστιβάλ Πηνειού. Ο άνθρωπος ως συγκοινωνούν δοχείου με τον εαυτό του, τον κόσμο, τη φύση. Ο  άνθρωπος που δε θέλει να αποδείξει τη δύναμή του αλλά να ζήσει την ευθραυστότητά του, να   κατανοήσει, να αγαπήσει…Ο άνθρωπος και η εξαίσια δυνατότητά του να αισθάνεται και να  συναισθάνεται… Μια χορογραφία για τη δύναμη και την αδυναμία της καρδιάς…
20.30 «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» Μικροί και μεγάλοι  χορευτές από Πολιτιστικούς Οργανισμούς και Συλλόγους από όλο τον νομό, θα μας ταξιδέψουν μουσικά και χορευτικά σε περιοχές της πατρίδας μας. Συμμετέχουν: Χορευτικό Τμήμα Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων (Ν. Σμύρνης, Ιπποκράτης, Άγ. Κων/νου, Νεάπολης, Γιάννουλης),Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας, Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτών «ΟΙ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ», Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελάτειας, Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων, Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος».
Β’ ΕΞΕΔΡΑ
22.30  ΣΥΝΑΥΛΙΑ  με τους PANDORA’S BOX. Η μπάντα εκτελεί ποικιλία από τραγούδια στο χώρο του heavy metal καθώς και δικές τους συνθέσεις. Αποτελείται από τους: Λουκά Αυγερινό ( κιθάρα), Γιάννη Αυγερινό ( τύμπανα), Αχιλλέα Μοχλούλη ( πλήκτρα), Δημήτρη Σούρλα ( μπάσο), Αλέξανδρο Σιδεράκο (φωνητικά). 
Α’ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
19.30 Θεατρικό παιχνίδι με θέμα «ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ» από τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου    Λαρισαίων.
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 
Α’ ΕΞΕΔΡΑ 
20.30  SHOW BMX  Επίδειξη με ποδήλατα BMX, κατηγορία flatland, με του Δημήτρη Παγκαρλιώτα και Λευτέρη Πάτα, αναβάτες με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι δεξιοτέχνες του είδους θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό πάνω σε ποδήλατα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.
21.00 «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» παρέα με την BURN ΤHE FLOOR – The Musical.
Οι αεροσυνοδοί μας και ολόκληρο το προσωπικό της εταιρείας BTF  θα προσπαθήσουν να σας προσφέρουν ένα ταξίδι που όμοιο του δεν θα έχετε σίγουρα ξαναζήσει!!!!
Μέσα σε 2 ώρες ολόκληρη η ομάδα της "BURN THE FLOOR", 250 μαθητές και 15 καθηγητές, θα σας ταξιδέψουν με υπέροχους ρυθμούς και μελωδίες σε  όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Latin,  Standard, Oriental, Arg. Tango , Breakdance, Hiphop, Flamenco, Σύγχρονο, Salsa, Zumba, Yoga, Βachata θα είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτήν την υπέροχη παράσταση που με πολύ μεράκι έχει ετοιμάσει για 7 συνεχόμενη χρονιά η σχολή χορού BURN THE FLOOR  για όλους τους φίλους Λαρισαίους αλλά και τους «φανατικούς» φίλους θεατές του Φεστιβάλ Πηνειού.
Β’ ΕΞΕΔΡΑ
22.30     ΣΥΝΑΥΛΙΑ Ο Γιώργος Βαλιάκας και οι «ΙΔΑΝΙΚΟΙ» είναι ένα ελληνόφωνο μουσικό σχήμα 7 ατόμων με έδρα την πόλη της Λάρισας και θα παρουσιάσουν το album τους με τίτλο “Στο Αερόστατο” και διασκευάζουν τις πιο ωραίες Ελληνικές rock μελωδίες.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
Α’ ΕΞΕΔΡΑ
21.00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η ερασιτεχνική σκηνή του Δήμου Λαρισαίων «ΑΝΔΡΕΑΣ 
 ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ» παρουσιάζει το έργο «ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ». Η νεαρή κοπέλα αντιλαμβανόμενη τον φαύλο οικογενειακό κύκλο στον οποίο ζει, αποφασίζει να ανοίξει την πόρτα της εξόδου όχι μόνο από την οικογένεια και το περιβάλλον της αλλά και από την ίδια τη ζωή, και τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι…
Β’ ΕΞΕΔΡΑ
22.30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ  με την ορχήστρα  ΜΑΔΑΡΙΤΕΣ. Ένα Κρητικό μουσικό συγκρότημα που 
   παρουσιάζει έντεχνα τραγούδια από την Κρήτη. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Δημήτρης Μακρυδάκης,   (λύρα – μαντολίνο – φωνή), Αντώνης Κυπριοτάκης ( λαούτο - φωνή), Σταύρος Ντούρος ( λαούτο- κρουστά - φωνή).

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ
21.00- 23.50  CINEΠΑΡΜΕΝΟΣ Αφιέρωμα στον πολυβραβευμένο Λαρισαίο σκηνοθέτη Θωμά Φωτόπουλο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
Α’ ΕΞΕΔΡΑ
19.00  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  «ΕΝΝΕΑ ΝΥΜΦΕΣ ΝΑΪΑΔΕΣ» Από τα παιδιά του Γυμνασίου των  Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.
20.00  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  “Μάτα η Γουρλομάτα Μαύρη Γάτα” Το βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ παρουσιάζει μία παράσταση για τους μικρούς επισκέπτες. Η Μάτα που δεν είναι μια συνηθισμένη γάτα κερδίζει ένα ταξίδι σε διαγωνισμό μαγειρικής μαζί με το αφεντικό της, τον Κύριο Θεοδόση. Εκεί θα γνωρίσει έναν  παχουλό γάτο που θα της κάνει τη ζωή δύσκολη.
21.00  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  “Στα ίχνη του Θησαυρού των Θησαυρών” Το βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ παρουσιάζει μία παράσταση που σας προσκαλεί να ακολουθήσετε τον χάρτη και να ανακαλύψετε το θησαυρό που κυνηγάει χρόνια “Ο Πειρατής των Επτά Θαλασσών”.
Β’ ΕΞΕΔΡΑ
22.30    ΣΥΝΑΥΛΙΑ Με τους  “ i-Syndrome”.  Το σετ περιλαμβάνει διασκευές από γνωστά ροκ συγκροτήματα όπως  nirvana, james, placebo, talking heads, iggy pop, dépêche mode, violent femmes, pink Floyd, nin, white stripes, rolling stones, τρύπες, διάφανα κρίνα, ξύλινα σπαθιά, και αλλά πολλά τραγούδια που μας κράτησαν και μας κρατάνε στο ροκ από τα 60’ς  μέχρι και σήμερα, διασκευασμένα με ένα μοναδικό τρόπο από την μπάντα. Επίσης θα γίνει παρουσίαση από το νέο υλικό των “ i-Syndrome” που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2014. Το σχήμα αποτελείται από τους : Zisis Lioupas – lead guitar, vocals
Manos Koutras – drums, percussions Sakis Simos – violin, vocals Tolis Deligiannidis – rhythm, acoustic guitar, vocals Antonis Lappas – bass, keyboards.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ
Α’ ΕΞΕΔΡΑ
21.00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η θεατρική ομάδα Μαυροβουνίου του Δήμου Κιλελέρ, παρουσιάζει την κωμωδία «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ». Ο Ευάγγελος είναι ένας ευκατάστατος μεσήλικας που ζει με τα παιδιά του και τη δεύτερη γυναίκα του , η οποία έβαλε σκοπό να κερδίσει την περιουσία του με κάθε τρόπο. Τον πείθει ότι είναι άρρωστος και ότι πρέπει να επισκεφθούν ένα συμβολαιογράφο…..
Β’ ΕΞΕΔΡΑ
22.30 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ από τον Δήμαρχο Λαρισαίων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ 

22.40  ΣΥΝΑΥΛΙΑ  Με τους DOMENICA. Μία μπάντα που παραμένει σταθερή στα χαρακτηριστικά που της έχει χαρίσει καταξίωση για παραπάνω από μία δεκαετία στην Ελλάδα με τραγούδια επιτυχίες. Μέσα από την πορεία 5 studio δίσκων και εκατοντάδων συναυλιών έχουν αποκτήσει μελωδικότητα και απροσποίητη παρουσία πάνω στη σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου