Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αποχαιρέτησαν...με εκδηλώσεις οι μαθητές του Γυμνασίου Φαρκαδόνας



Το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας με το τέλος της σχολικής χρονιάς διοργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση των σχολικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων των μαθητών του.
Οι μαθητές παρουσίασαν ένα Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, τρία Περιβαλλοντικά και τέσσερα Πολιτιστικά Προγράμματα τα οποία υλοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία κατά την φετινή σχολική χρονιά.

Μέσα από αυτά οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση, για την Διατροφή, για τα Ήθη και Έθιμα της Περιοχής τους, την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία, της Ιστορία και τον Πολιτισμό της χώρας τους.
Επισκέφτηκαν Περιβαλλοντικά Κέντρα, Μουσεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, χώρους Ιστορίας και Πολιτισμού και εξέφρασαν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες τόσο εικαστικά όσο και μέσα από τον φωτογραφικό φακό.
Πραγματοποιήθηκαν δύο Εκθέσεις στον σχολικό χώρο, μία τεχνολογίας και μία φωτογραφίας, ενώ δημιουργήθηκε αντίγραφο, του «τρίκωλου ανυψωτικού μηχανήματος» που υπήρχε στην αρχαιότητα.
Εκτός από την συνολική πρωτοβουλία δραστηριοτήτων, πολλοί Εκπαιδευτικοί προχώρησαν και σε προσωπικές πρωτοβουλίες, με εκφράσεις πολιτιστικές, όπως η παράθεση Γερμανικού πρωινού, παρασκευή γαλλικής κρέπας και η πραγματοποίηση παραδοσιακού Αγγλικού ροφήματος, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της Ξένης Γλώσσας και εκφάνσεων του πολιτισμού της.
Οι μαθητές βοήθησαν το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με τη συλλογή μεταλλικών και πλαστικών μπουκαλιών και καπακιών για την παροχή αναπηρικού αμαξιδίου σε Α.Μ.Ε.Α.
Επίσης έχουν γίνει συνδυαστικές δράσεις καθηγητών όπως η παρουσία της τέχνης μέσα από τα μνημεία μιας χώρας.
Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες με graffiti κατά τη διάρκεια του μαθήματος των καλλιτεχνικών, τα οποία μπόρεσαν να πάρουν στο σπίτι τους μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς.
Ακόμα βίωσαν ιδιαίτερες για τα σχολικά δεδομένα αθλητικές δραστηριότητες, (Zumba Fitness) καθότι η σχολική μονάδα διαθέτει επίσημα πιστοποιημένο προσωπικό.
Όλες αυτές οι καινοτόμες πρωτοβουλίες ολοκληρώνονται με την δημιουργία ενός καλαίσθητου σχολικού κήπου και την περιποίηση των δέντρων που φυτεύτηκαν στο παρελθόν περιμετρικά της σχολικής μας αυλής, δραστηριότητες που αναβαθμίζουν το σχολείο αλλά και προάγουν την ηθική ικανοποίηση και δημιουργικότητα των μαθητών και των καθηγητών.
Τέλος, το σχολείο και το προσωπικό του, προασπίζοντας το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών των μαθητών για μόρφωση, εισηγήθηκε και δημιούργησε τμήμα ειδικής αγωγής για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για όσους μαθητές το είχαν ανάγκη.
Η Διευθύντρια του Σχολείου Μαίρη Τρίκα έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και καθηγητές που εκτός από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα μαθήματά τους συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις και προγράμματα.
Ιδιαίτερος έπαινος απονεμήθηκε στον μαθητή της 1ης Γυμνασίου Αριστοτέλη Κούτσικο που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό.
Μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η κατάκτηση του 1ου Πανευρωπαϊκού Βραβείου στο Πρόγραμμα e-twinning. Πέρα από τις ομαδικές διακρίσεις υπήρξαν και ατομικές όπως η πρώτη θέση σε δύο πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης, 1η θέση σε διαγωνισμό σκοποβολής και ικανοποιητική παρουσία σε πανελλαδικό διαγωνισμό τραμπολίνο.
Οι μαθητές έκαναν επίσης αισθητή την παρουσία τους στον διαγωνισμό Μαθηματικών «Ευκλείδης» και το αντίστοιχο διαγωνισμό στη Φυσική. Συμμετείχαν στην Έκθεση Τεχνολογίας και Χημείας του ΕΚΦΕ και στο Διεθνή Διαγωνισμό Έκθεσης της Διεθνούς Ταχυδρομικής Ένωσης.
Αφού με συγκίνηση αποχαιρετήσαμε τους μαθητές της 3ης Γυμνασίου υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και ευχαριστήσαμε τη Διεύθυνση και τους καθηγητές τους Σχολείου και όλους όσους μας στήριξαν και μας εμψύχωσαν, υποσχόμενοι να προχωρήσουμε το ίδιο δυναμικά και στο μέλλον.
Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και καλό Καλοκαίρι!
Από το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου