Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Πυρά Μεριβάκη για τις απευθείας αναθέσεις της "Πέλιννας"


Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης κάνει λόγω για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος
Τα βέλη του εναντίον της προέδρου του νομικού προσώπου της «Πέλιννα» του Δήμου
Φαρκαδόνας κα Έλλη Λακιάρα εκτοξεύει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης.
Αφορμή η απευθείας ανάθεση εργασιών στους παιδικούς Σταθμούς Γριζάνου, Φαρκαδόνας και στα ΚΑΠΗ Πετρωτού και Οιχαλίας.
Ο κ. Μεριβάκης κάνει λόγο για ιδιαίτερα σημαντικά πόσα που δαπανήθηκαν για τις συγκεκριμένες εργασίες που ίσως δεν κρινόταν αναγκαίες να γίνουν στην παρούσα φάση αλλά να μετατίθονταν για το φθινόπωρο, όταν θα αναλάμβανε η νέα δημοτική Αρχή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο κ. Μεριβάκης ανατέθηκε απευθείας από την πρόεδρο αρχικά η παροχή υπηρεσιών συντήρηση και επισκευή κτιρίων Δ.Ε. Φαρκαδόνας «συντήρηση – επισκευή παιδικού σταθμού Φαρκαδόνας έναντι αμοιβής 4.572 ευρώ για εργασίες καθαρίσματος μεταλλικών υδρορροών και ελαιοχρωματισμός αιθουσών. Για τις συγκεκριμένες εργασίες όπως υποστήριξε δούλεψαν 3 ημέρες 7 συνολικά εργάτες.
Στην δεύτερη απευθείας ανάθεση για την προμήθεια υλικών συντήρησης και επισκευής κτιρίων κλειδαριές, λουκέτα γωνιές ασφάλειας, σύρτες και ασφάλειες για τις ανάγκες του παιδικού σταθμού Γριζάνου δαπάνησαν σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο κ. Μεριβάκης 1.300 ευρώ.
Στην τρίτη απευθείας ανάθεση που αφορούσε τη συντήρηση και επισκευή κτιρίων στην Οιχαλία και συγκεκριμένα στην επισκευή και συντήρηση ΚΑΠΗ Οιχαλίας, ελαιοχρωματισμός δαπανήθηκαν 2.014,13 ευρώ.
Και τέλος στην περίπτωση της απευθείας ανάθεση για την συντήρηση και επισκευή ΚΑΠΗ Πετρωτού, ελαιοχρωματισμός, δαπανήθηκαν για ένα μικρό σε τετραγωνικά κτίριο 2.996,75 ευρώ και εργάστηκαν σύμφωνα με τον κ. Μεριβάκη 2 ημέρες 4 άτομα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις εν λόγω εργασίες δεν υπήρξε τεχνική μελέτη.
«Δεν μπορούμε να σπαταλάμε κατ’ αυτόν τον τρόπο το δημόσιο χρήμα, όταν για τις περιπτώσεις των παιδικών σταθμών δεν υπάρχουν χρήματα για την προμήθεια τροφίμων των παιδιών με συνέπεια να αναγκάζονται οι γονείς να προμηθεύονται οι ίδιοι για το φαγητό των βρεφών. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει διαφάνεια, αντιθέτως κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε δημοπράτηση των συγκεκριμένων έργων λαμβάνοντας πολύ καλές προσφορές ή ακόμη θα μπορούσαν να μεταθέσουν τις εργασίες μελλοντικά όταν θα αναλάμβανε η νέα δημοτική Αρχή. Γιατί τόση βιασύνη όταν τρία τελευταία χρόνια δεν έκαναν κανένα έργο;», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Μεριβάκης.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος εμφανίζεται διατεθειμένος να ερευνήσει σε βάθος το θέμα το οποίο το θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό.
ΠΗΓΗ: oixalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου