Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Μεγάλες παραγωγές προβλέπονται και φέτος στο Ζάρκο


Πράσινος όλος ο κάμπος, με μικρές πινελιές από κίτρινο...

Φαίνεται πως η υψηλή τιμή που είχε πέρυσι το βαμβάκι, σε συνδυασμό με τις μεγάλες παραγωγές των αγροτών της Θεσσαλίας, είναι η αιτία που όλα τα χωράφια του κάμπου
φέτος έχουν σπαρθεί με βαμβάκι. 

Αν όχι όλα, περίπου το 80%-85% των καλιεργίσιμων εκτάσεων των αγροτών του Ζάρκου είναι βαμβάκι. Και τι βαμβάκι... Από τις καλύτερες παραγωγές της περιοχής... Και όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά οι περσινοί αριθμοί και η φετινή έως τώρα παραγωγή μαρτυρούν την επιτυχία των αγροτών μας.

Για όσους δεν γνωρίζουν οι εκτάσεις των κατοίκων του χωριού μας, ξεκινούν από τα σύνορα Ζάρκου-Φαρκαδόνας και καταλήγουν ελάχιστα μόλις μέτρα από το χωριό Κουτσόχερο Λάρισας. 

Χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων, μαρτυρούν πως το Ζάρκο είναι το ποιο αγροτικό χωριό του Δήμου Φαρκαδόνας!

Μπορεί έως τώρα να υπάρχει ένας μεγάλος ενθουσιασμός στις τάξεις των αγροτών, όμως κρατούν μικρό καλάθι, γιατί όπως τονίζουν ξαφνικά προβλήματα(π.χ. σκουλήκι) μπορεί να καταστρέψουν τα πάντα σε λίγες μέρες. 

Επίσης κλείνοντας να αναφέρουμε πως μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για την φετινή τιμή του βαμβακιού καθώς όπως αναφέραμε η καλλιέργειά του αυξήθηκε τρομερά και αυτό δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου