Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

"Όποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί την εκλογή του...να την εμπιστευτεί σε άλλον"


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Ηλίας Καραμάνος, με ένα κείμενο που ανάρτησε ο ίδιος χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, φαίνεται να
παίρνει θέση στην έσω-παραταξιακή διαμάχη που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες ανάμεσα στο Δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη και τους Αντιδημάρχους κ. Λένα Στεργίου-Μπότη και κ. Ευάγγελο Ζαφείρη, σχετικά με το θέμα της χριστουγεννιάτικης "ζωντανής φάτνης" και το κοστολόγιο αυτής.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Ευάγγελος Ζαφείρης, νυν αντιδήμαρχος καθαριότητας, έχει υποβάλει την παραίτηση του από τα καθήκοντά του για προσωπικούς λόγους όπως τονίζει, πριν προκύψει το θέμα!

Ο κ. Καραμάνος, με το κείμενο του δεν επιρρίπτει πουθενά και σε κανέναν προσωπικές ευθύνες, αλλά φαίνεται εμφανώς προβληματισμένος, όπως τουλάχιστον καταλαβαίνουμε εμείς από την στάση των δύο αντιδημάρχων.

Διαβάστε το κείμενο:

"Ίσως φανεί παράξενο, αλλά έτσι είναι. Δεν αρκεί να εκλεγείς μόνο. Πρέπει να μπορείς και να διαχειριστείς την εκλογή σου. Η θέση του δημοτικού συμβούλου, του αντιδημάρχου, του προέδρου, του αντιπροέδρου και γενικά του αιρετού, είναι θέση ευθύνης.
«Αν αυτό το φορτίο το νιώθει κάποιος βαρύ, καλό είναι να το εμπιστευτεί σε άλλον. Είναι κολακευτικός ο οποιοσδήποτε τίτλος, αλλά έχει και το ανάλογο τίμημα».
O αιρετός πρέπει να ταυτίζεται με τη ανιδιοτελή προσφορά, τον εθελοντισμό.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι λειτούργημα, δεν είναι επάγγελμα».
«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος όπου αναπτύσσεται η συνευθύνη, η συλλογικότητα, η συνεργασία, η ομαδικότητα. Είναι ένα πεδίο αντιπαραθέσεων, ανταλλαγής απόψεων, διαφορετικών τοποθετήσεων και όχι αποκλεισμών. Δεν μπορούν όλοι να συμφωνούν με όλα, αλλά ούτε και να διαφωνούν με όλα».
«Είναι όμως και ένα πεδίο ειλικρινών συνεργασιών, συνθέσεων και λήψης σημαντικών αποφάσεων. Είναι ένας χώρος όπου πρέπει να παράγεις πολιτική και έργο, για το οποίο κάποια στιγμή, ως σύνολο, θα κριθείς».
«Αλλά, για όλα αυτά χρειάζεται συμμετοχή και διάθεση προσφοράς χωρίς τα χαρακτηριστικά της αυτοπροβολής και της προσωπικής πολιτικής»."

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις επόμενες ώρες-μέρες θα έχουμε εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου