Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ο Δήμος Πύλης θέλει Βουλευτή τον Θανάση Λιούτα


Ένα πράγμα επιθυμούν διακαώς από την κάλπη της 25ης Ιανουαρίου στον Δήμο Πύλης.  Aπό τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη: «Μακάρι να εκλεγείς. Θέλουμε να έχουμε
έναν δικό μας άνθρωπο στην επόμενη Βουλή! Γιατί τέτοιον σε θεωρούμε!», είπε ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας υποδεχόμενος το πρωί της 9ης/1/2015, στο Γραφείο του, τον υποψήφιο βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. Θανάση Λιούτα, παρόντων των αντιδημάρχων Βύρωνα Κατσίβελου, Σταύρου Ζιάκα και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάση Γιαννοτάκη. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Πορτινοί, τους οποίους συναντούσε και χαιρετούσε κατά δεκάδες ο κ. Λιούτας. «Είσαι η ανερχόμενη δύναμη! Θέλουμε να σε δούμε, να σε καμαρώσουμε στη νέα Βουλή. Θα σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Με σένα στο ψηφοδέλτιο θα ανεβεί το ποσοστό της Ν.Δ. στο Νομό! Βοήθησε τον Λαό γιατί καιγόμαστε!...», έλεγαν μ’ ένα στόμα, ενθαρρύνοντας τον «γαλάζιο» υποψήφιο κοινοβουλευτικό να συνεχίσει, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, τον αγώνα του.
Στο Δημοτικό Μέγαρο ο κ. Μαράβας  έκανε μνεία στα «σοβαρά προβλήματα» που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Έχουμε δεμένα τα χέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Το Κράτος μας δίνει αρμοδιότητες, χωρίς πόρους. Δεν έχουμε  την δυνατότητα να κάνουμε προσλήψεις…». Ο κ. Λιούτας έδειξε να συμμερίζεται σε απόλυτο βαθμό τα φλέγοντα ζητήματα του Ο.Τ.Α. και δήλωσε αποφασισμένος να βοηθήσει με το σύνολο των δυνάμεών του άμα τη εκλογή του. Ταυτοχρόνως, έλαβε την διαβεβαίωση του κ. Μαράβα ότι η επερχόμενη εκλογική διαδικασία θα κυλήσει ομαλά, καθώς ελήφθη μέριμνα για τους κατοίκους 13 ορεινών χωριών, οι οποίοι θα ψηφίσουν είτε στην Πύλη είτε στα Τρίκαλα.
Ο κ. Λιούτας μετέβη διαδοχικά στις Υπηρεσίες του Δήμου. Στην Τεχνική, αντήλλαξε θερμή χειραψία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Τόλια. Ακολούθησαν επισκέψεις στο Κ.Α.Π.Η., περιοδεία στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά (σ.σ. όπου ο υποψήφιος Βουλευτής, γεωπόνος & παραγωγός γαρ, ένιωσε σαν στο… σπίτι του), τα καταστήματα της πόλης (σ.σ. «καλό κουράγιο», του ευχήθηκε ο πρόεδρος του οικείου Εμπορικού Συλλόγου Κων/νος Βοϊτσίδης), σε καφενεία, μπαρ και καφετέριες… Κάποια στιγμή, συναντήθηκε και είχε διάλογο με τον τέως δήμαρχο Πύλης Γιώργο Βασιλείου…
Επόμενοι σταθμοί, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και το Αστυνομικό Τμήμα. Ο κ. Λιούτας συνομίλησε με τους επικεφαλής και το προσωπικό, άκουσε τα «χρόνια προβλήματα» των Σωμάτων Ασφαλείας και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αναγνωρίζοντας  την «σπουδαιότητα» του έργου και την «προσφορά» τους . 

Κατόπιν, μετέβη στα Σφαγεία. Αφού ξεναγήθηκε, απευθυνόμενος στο προσωπικό,   εξήρε τη σημασία τους για την περιοχή «γιατί χωρίς γεωργική βιομηχανία δεν υπάρχει μέλλον».  «Πρέπει πάση θυσία να μείνουν ανοιχτά τα σφαγεία», είπε χαρακτηριστικά. Τελευταία στάση ήταν στο Κέντρο Υγείας Πύλης όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου