Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Δυνατό πέρασμα του Θανάση Λιούτα και στα Χάσια!


Η δυναμική του κάμπου για τον Θανάση Λιούτα επιβεβαιώθηκε και στα ορεινά κατά την επίσκεψή του στα χωριά των Χασίων. 

Αντιστρόφως ανάλογη με την παγωμένη ατμόσφαιρα (-4οC) που επικρατούσε το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου 2015 στην ορεινή Καλαμπάκα, ήταν η ιδιαίτερα θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στον υποψήφιο βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. Θανάση Λιούτα οι κάτοικοι στην Μύκανη, την Οξύνεια, τους Σταγιάδες,   την Αγναντιά, τον Ξηρόκαμπο, το Αγιόφυλλο και την Ασπροκκλησιά.
«Αυτό που είναι να κάνω, το κάνω. Αυτό που είναι να πω, το λέω», έλεγε ο κ. Λιούτας στα “πηγαδάκια” με τους ορεσίβιους Καλαμπακιώτες. Αφού άκουσε με προσοχή και… υπομονή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες για την κλιμακούμενη ερήμωση της υπαίθρου, τα παράπονα και τις σκέψεις τους, ανέφερε ότι, μόλις τον περασμένο Ιούνιο (2014), κατέθεσε στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ν.Δ., κατόπιν επιθυμίας του Αντώνη Σαμαρά, σχέδιο ανάπτυξης για την Ελληνική Γεωργία.
«Επιβάλλεται να στηριχθεί, ν’ αναπτυχθεί περισσότερο απ’ όλα», όπως εξήγησε ο κ. Λιούτας, «η Κτηνοτροφία και ιδίως η παραγωγή του (αιγο)πρόβειου γάλακτος. Κι ύστερα, θα έλθει η ανάπτυξη της Φυτικής Παραγωγής. Γιατί να εισάγουμε γάλα και να το πληρώνουμε στους ξένους παραγωγούς;».
Ο διάλογος επεκτάθηκε και σε έτερα ζητήματα που καίνε τους ντόπιους αγροτοκτηνοτρόφους, τα οποία ήδη ο Θ. Λιούτας έθεσε υπ’ όψιν του Αντ. Σαμαρά, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του (03/01/15), στην γειτονική Λάρισα και βρίσκονται, πλέον, σε τροχιά οριστικής διευθέτησης…
Ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. είχε την ευκαιρία να δει, μεταξύ άλλων, προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, Αυτοδιοικητικούς, προέδρους τοπικών και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εν ενεργεία συναδέλφους (Αγναντιά), παλιούς συμμαθητές (Ασπροκκλησιά) …   

Συνοδεύονταν από  μεγάλη ομάδα νέων συνεργατών, κάτι που δεν πέρασε… απαρατήρητο απ’ τους πολίτες. «Έχεις τη νεολαία μαζί σου, μη φοβάσαι τίποτε…», σχολίαζαν. «Μάθαμε ότι είσαι πολύ καλό παιδί… Μας χρειάζεται μια νίκη τώρα! Οι νέοι προηγούνται!!».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου