Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Διήμερο δραστηριοτήτων μαθητών της Οιχαλίας και του Πετρωτού


Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016
Ημέρα Φυσικών Επιστημώνστο 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας

Ημέρα Φυσικών Επιστημών με πειράματα στο σχολείο τους και στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος των Φυσικών – Ερευνώ και ανακαλύπτω (ενότητες Ενέργεια, Θερμοκρασία – Θερμότητα, Ηλεκτρομαγνητισμός – Μαγνητισμός, Φως, Οξέα -Βάσεις και Στερεά – Υγρά – Αέρια), είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των 1ου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας και του Δημοτικού Σχολείου Πετρωτού, από τον Γιάννη Ντελή υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας.

Πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακά πειράματα όπου οι μικροί μαθητές και μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να έρθουν οι ίδιοι σε άμεση επαφή με διάφορα όργανα και υλικά και να πειραματιστούν οι ίδιοι ως νέοι μικροί ερευνητές. Είχαν την ευκαιρία να κάνουν οι ίδιοι εντυπωσιακά πειράματα για τον ηλεκτρισμό, τον ηλεκτρομαγνητισμό, τη θερμότητα, τον διαχωρισμό μειγμάτων, τη σύνθεση και την ανάλυση του φωτός, τη δημιουργία ουράνιου τόξου κ.α.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα πειράματα και σίγουρα έφυγαν από το σχολείο με περισσότερες γνώσεις.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο 1ο Δημ. Σχ. Οιχαλίας

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν… «Ταξίδι στο κέντρο της Γης»

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, οι μαθητές της Οιχαλίας και του Πετρωτού είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα υπέροχο «Ταξίδι στο κέντρο της Γης»…

Συγκεκριμένα 250 περίπου μαθητές των 1ου, 2ου Δημ. Σχ. Οιχαλίας, του Δημ. Σχ. Πετρωτού, του Νηπιαγωγείου Πετρωτού και του Νηπιαγωγείου Οιχαλίας, απόλαυσαν μία μαγική ιστορία βασισμένη στο κλασικό αριστούργημα του Ιουλίου Βερν, για το πώς με γνώση, φαντασία, πίστη και αγώνα κατακτούμε τους στόχους μας!!! Τα παιδιά συμμετείχαν διαδραστικά σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι!

Το κλασσικό αριστούργημα ταξίδεψε μέσω της μουσικής με τη βοήθεια ακορντεόν και του οργάνου της βροχής και με τη συνδρομή της θεατρικής ομάδας «Νεάπολις» που αποτελούσαν οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Νεφέλη Κουλούρη και Άγγελος Χατζής, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της θεατρικής ομάδας έχει ο συντοπίτης μας Γιάννης Τσανάκας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου