Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το πρόβλημα του νερού στο Ζάρκο.Όλη η αλήθεια!


ΣΟΚ: Αν ο Δήμος Φαρκαδόνας πληρώσει 17.000€ από αύριο 
δεν θα έχουμε πρόβλημα με το νερό στο Ζάρκο...

Όσο οι μέρες των εκλογών πλησιάζουν, τόσο οι "παχιές" υποσχέσεις των υποψηφίων θα δίνουν και θα παίρνουν. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι στην ατζέντα των ανθρώπων που διεκδικούν το δήμο, θα υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα του νερού στο Ζάρκο. Για αυτό κύριοι, αν δεν γνωρίζεται επί του
θέματος καλύτερα να μην έρθετε, να ζητήσετε την ψήφο μας.

Το 2005 επί δημαρχίας του κ. Θανάση Μεριβάκη ξεκίνησε στο χωριό, ένα τεράστιο(σε σημασία και κόστος) έργο, που αφορούσε την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Έργα και σκόνη παντού για δεκάδες μήνες, αλλά μπροστά στην ιδέα ότι το παλαιό-ακατάλληλο δίκτυο του νερού, θα αντικαθιστόταν και θα υπήρχε καθαρό-πόσιμο νερό χωρίς βλάβες, οι κάτοικοι έκαναν υπομονή!  Συνολικά 1800 μέτρα σωληνώσεων τοποθετήθηκαν σε όλο το χωριό. Το έργο συνολικού κόστους 51.000 ευρώ, όμως δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί καθώς έφτανε ο καιρός "καλή ώρα όπως τώρα" των εκλογών.

 Το 2006 με νέο δήμαρχο πλέον τον κ. Χρήστο Τόλιο, οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου ξεκίνησαν και μερικούς μήνες αργότερα το έργο, σχεδόν έφτασε στην τελική του μορφή. Έπρεπε μόνο να κλείσουν οι παροχές του παλαιού δικτύου(στο 1/4 του χωριού) και να δοθεί σε λειτουργία το καινούργιο δίκτυο που δεν θα είχε καμία σχέση-ανάμειξη με το παλαιό. Εκεί τα πράγματα χάλασαν!
Ο εργολάβος ζητούσε τα λεφτά του και λεφτά δεν έπαιρνε.

Το 2010 εκλέγεται δήμαρχος ο κ. Οικονόμου Κώστας, και συνεχίζεται η ίδια ιστορία. Μέρα παρά μέρα το χωριό χωρίς νερό. Παντού σπασίματα και ανεπαρκής προσωπικό στη Δ.Ε.Υ.Α.Φ. για να αποκαταστήσει τις βλάβες. Φτάσαμε σε σημείο ο δήμος να μην έχει υλικά(σωλήνες,φλάτζες κ.α.) και να τα αγοράζει ο πρόεδρος της Κοινότητας. Κόλαση το καλοκαίρι! Για να τα λέμε και όλα, δεκάδες κάτοικοι του χωριού τουλάχιστον για 6 χρόνια τώρα όμως επωφελούνται με αυτήν την κατάσταση και "κλέβουν" νερό χωρίς να το πληρώνουν. Δεν είναι τυχαίο που σε μερικά σπίτια το γκαζόν ποτίζεται μέρα-νύχτα το καλοκαίρι και σε άλλα σπίτια κάνουν μπάνιο μετά τις 23:00 το βράδυ γιατί δεν υπάρχει νερό!!!

Σήμερα το 2014 το έργο δεν έχει ακόμη τελειώσει και οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια τους. ΝΤΡΟΠΗ σε όλους αυτούς που είχαν τόσα χρόνια δημοτική εξουσία στα χέρια τους και δεν έκαναν τίποτα. Ελάτε να πάρετε ψήφους τώρα στις εκλογές και θα αρπάξετε σφαλιάρες. Όχι τίποτα άλλο, αλλά οι ίδιοι και οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι κάθε χρόνο, ΕΛΕΟΣ!

9 σχόλια:

  1. Ήρθε η ώρα του Μεριβάκη, να πάρει ξανά τον δήμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως φαίνεται το φιλικά προσκείμενο μέσο...που ήσουνα τόσο καιρό και δεν φώναζες? Μάλλον ξαφνικά θα το θυμήθηκες και είπες να το γράψεις (μην ξεχαστεί ο λαός και δεν ψηφίσει τον ήρωα Μεριβάκη,έτσι ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιον πολιτικό συνδυασμό είσαι αυτήν την εβδομάδα...? Πονάει να σαι τρίτος!

      Διαγραφή
  3. Σωστό και αληθές το άρθρο σου αποτελεί την αμυνα μας προς όλους τους "επιτήδειους" που θα έρθουν να ζητήσουν την ψήφο μας και στη συνέχεια θα εξαφανιστούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε σχολιαστή:
    1) το blog υπάρχει εδώ και 2 μήνες μόνο αν δεν το ηξερες
    2)Δεν βλέπω να διαφωνεις με αυτά που λέει το άρθρο απλα με το χρονο που ανέβηκε
    3)Επειδή είναι εκλογές να μην γράφουμε ειδήσεις...?
    4)Δεν φταίμε εμείς που το έργο ξεκίνησε απο τον Μεριβακη
    5)Μην μας διαβάζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1)Πριν σχολιάσεις να σκέφτεσαι τι γράφεις
    2)Επι Θητείας Μεριβάκη δείξε μας τα τιμολόγια πληρωμής για το νερό που καταναλώθηκε για εσας (10 ευρώ) και μετά να κρίνετε τους πολίτες που δεν φταίνε γιατί δεν ολοκληρώθηκε το έργο.
    3) Για να τα λέμε όλα που είπες κ ο ίδιος (ποτιζόταν και αμπέλια με παράνομο νερο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς όπως τα λες είναι. στο χρονικό διάστημα που διετέλεσε δήμαρχος ο Μεριβάκης είχαν επωφεληθεί μόνο τα "γαλάζια παιδια ". Μόλις όμως έφυγε απο την καρέκλα του δημάρχου, και έχοντας επωφεληθεί πολλά άτομα δικά του με διάφορα τιμολόγια σε είδη εστίασης, κάνοντας τα έργα του δήμου στα μετρα τους ακόμη και κάνοντας αλλαγή στα ειδη υπάρχοντα σχέδια, βγαίνετε και λετε ολα αυτά που ακούγονται.

      Διαγραφή
  6. Αφήνεις υπονοούμενα για εμάς που κατοικούμε στο χωριό και έχουμε ¨' γκαζόν" (χλοοτάπητα- Ελληνιστί) ότι τον ποτίζουμε κλέβοντας νερό. Αν δεν αποδείξεις ποιους εννοείς, το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη. 'εξυπνάκια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή