Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Κλείνει η ψαλίδα των τιμών μεταξύ παλιάς και νέας σοδειάς στο βαμβάκι


Σε διορθωτική τροχιά βρίσκεται η τιμή του βαμβακιού στη χρηματιστηριακή αγορά την τελευταία εβδομάδα, εξαιτίας της μειωμένης αγοραστικής δραστηριότητας της Κίνας.

Η τιμή των προθεσμιακών συμβολαίων του βαμβακιού για παράδοση τον Ιούλιο
διαμορφώνεται πλέον στα 80,37 σεντς ανά λίμπρα, σημειώνοντας διόρθωση 10% στις τελευταίες συνεδριάσεις. Οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων αφορούν το προϊόν της παλιάς σοδειάς και αρκετοί αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως η διόρθωση αυτή ουσιαστικά σηματοδοτεί το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ παλιάς και νέας σοδειάς. Η τιμή των συμβολαίων του Δεκεμβρίου 14, που συγκεντρώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον, διαμορφώνεται στα 74,63 σεντς ανά λίμπρα. 

Η σημαντική βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ έχει φέρει πτωτική τάση στο χρηματιστήριο βάμβακος. Τον τελευταίο μήνα έχει βρέξει αρκετά στην προβληματική περιοχή του Τέξας με αποτέλεσμα να αλλάζουν τα δεδομένα όσον αφορά την εκτίμηση της νέας παραγωγής. Οι ΗΠΑ αποτελούν τον μεγαλύτερο εξαγωγέα βάμβακος επομένως εφόσον αυξηθούν αξιόλογα οι ποσότητες, οι τιμές θα πιεστούν. Οι αναλυτές όμως θεωρούν πως αυτό μπορεί να επηρεάσει περισσότερο τις τιμές Μαρτίου 15 και όχι Δεκεμβρίου 14. Ο Δεκέμβρης, τονίζουν, πως θα στηριχτεί καθώς δεν υπάρχουν αξιόλογα στοκ για να καλύψουν το κενό που δημιουργείται από την παλιά στην νέα σοδειά. Αυτό αποτελεί και σημείο κλειδί για τις τιμές της σοδειάς μας, η οποία είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου