Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Αντιμέτωποι με συχνές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος οι αγρότες της Φαρκαδόνας


Αντιμέτωποι με τις συχνές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος βρίσκονται οι αγρότες της Φαρκαδόνας, αλλά και γενικότερα οι δημότες της πλειονότητας των χωριών της εκεί περιοχής.

Οι ολιγόλεπτες διακοπές έρχονται να προκαλέσουν τα παραπόνα των αγροτών, οι οποίοι σπεύδουν ανά τακτά διάστημα, αρκετές φορές την ημέρα αλλά και την νύχτα να θέσουν εκ νέου σε λειτουργία ηλετρομοτέρ και γεωτρήσεις για την άρδευση των χωραφιών.
Στο συγκεκριμένο γεγονός έρχονται να προστεθούν και οι ζημιές που παρατηρούνται από τις συχνές διακοπές και στα γεωργικά – αρδευτικά μηχανήματα, τα οποία επιφέρουν σημαντικά έξοδα. Το θέμα μετέφεραν στη ΔΕΗ οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων Πηνειάδας, Ζάρκου και Κεραμυδίου κ.κ. Χρήστος Γιαννακός, Γιάννης Βούλγαρης και Βασίλης Θεοδώρου, εξηγώντας πως οι συχνές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος πέραν της ταλαιπωρίας προκαλούν και ζημιές στα μηχανήματα, ορισμένες εκ των οποίων είναι πολυέξοδες.
Ζήτησαν να υπάρξει κάποια παρέμβαση, ώστε αυτές οι διακοπές αν δεν μπορούν να εξαλειφτούν να μειωθούν σε σχέση με την ένταση που έχουν την τελευταία περίοδο.
Από την πλευρά της η ΔΕΗ κάνει ότι είναι δυνατό για την επίλυση του θέματος, ωστόσο τεχνικοί παράγοντες εξηγούν πως οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος παρατηρούνται λόγω υπερφόρτωση και υπερκατανάλωσης.
Ανάλογες διακοπές παρατηρούνται στα συγκεκριμένα χωριά και στις οικίες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε οικιακές – ηλεκτρικές συσκευές.
ΠΗΓΗ: Θανάσης Τσαγγαράς / e-erevna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου