Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκίνησαν στο νομό Τρικάλων οι δηλώσεις στο Κτηματολόγιο(δικαιολογιτικά)


Αρχίζει από σήμερα 1η Δεκεμβρίου η δήλωση όλων των ακινήτων, εντός και εκτός σχεδίου, στο νομό Τρικάλων και στο δικό μας Δήμο Φαρκαδόνας.

Πρόκειται για την καταγραφή όλων των ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο έχει οριστεί για τρεις μήνες, αν και όλα δείχνουν ότι θα δοθεί σίγουρα παράταση.
Ετσι  από σήμερα οι Τρικαλινοί ιδιοκτήτες πρέπει να δηλώσουν στο Κτηματολόγιο τα ακίνητά τους καθώς η υποβολή δήλωσης είναι από το νόμο υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε πράξη αφορά στο ακίνητο στο μέλλον(π.χ. μεταβίβαση γονική παροχή ή δωρεά). Συγκεκριμένα εάν δεν έχει υποβληθεί δήλωση για το ακίνητο κτηματογραφούμενης περιοχής, θα πρέπει είτε ο αρχικός ιδιοκτήτης να το έχει δηλώσει και στη συνέχεια να το μεταβιβάσει ή το ακίνητο να μεταβιβαστεί και στη συνέχεια να δηλωθεί από το νέο ιδιοκτήτη. Θα πρέπει να  γνωρίζετε ότι για όσα ακίνητα δεν έχει υποβληθεί δήλωση δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια.

Δικαιολογητικά υποβολής δήλωσης
Εκτός από το έντυπο της δήλωσης, τα απαραίτητα  δικαιολογητικά που υποβάλλονται είναι:
  • Απλό φωτοαντίγραφο του τίτλου ιδιοκτησίας , που τεκμηριώνει το δικαίωμα σε ακίνητο (π.χ. συμβόλαιο)
  • Απλό φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού μεταγραφής στο Υποθηκοφυλάκειο.
  • Τυχόν τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου ή οποιουδήποτε άλλο στοιχείο. έγγραφο (σκαρίφημα, οδοιπορικό κ.λ.π.) από το οποίο προκύπτει η θέση του ακινήτου.
  • Αποδεικτικό καταβολής πάγιου τέλους κτηματογράφησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου