Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

"Τάμα στην Παναγία για λεφτά" από τους αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας


Ρεπορτάζ της εφημερίδας Αgronews που αναφέρει για το ενδεχόμενο πληρωμών ίσως και μετά τον 15 Αύγουστο έχει «αναστατώσει» τους αγρότες της περιοχής μας. Να υπενθυμίσουμε για ακόμη μια φορά ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που διεκδικούν λεφτά που δεν τους έχουν καταβληθεί από το κράτος είναι δεκάδες στο Δήμο Φαρκαδόνας. Διαβάστε το ρεπορτάζ:
 
Περί τα 48 εκατομμύρια ευρώ πληρωμές για τον Αύγουστο και άλλα 136 εκατ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο προγραμματίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Προϋπόθεση όλων αυτών βέβαια, είναι η πρόοδος στα θέματα της συμφωνίας με τους πιστωτές, η βελτίωση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας και η ενίσχυση της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα.
Πιο συγκεκριμένα, οι τελευταίες πληροφορίες του αναφέρουν ότι για τον Αύγουστο οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι έτοιμες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για πληρωμές 15 εκατ. ευρώ σε εξισωτικές αποζημιώσεις, 16 εκατ. ευρώ σε άμεσες ενισχύσεις και 5 εκατ. ευρώ στους αμπελουργούς. Σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθεί και ένα ποσό της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ περίπου για Σχέδια Βελτίωσης και άλλα αναπτυξιακά προγράμματα της τελευταίας προγραμματικής περιόδου.
Για το Σεπτέμβριο το πρόγραμμα πληρωμών προβλέπει 25 εκατ. ευρώ για εξισωτικές αποζημιώσεις, 25 εκατ. ευρώ για άμεσες ενισχύσεις, 35 εκατ. ευρώ για βιοκαλλιεργητές, 5 εκατ. ευρώ για βιολογική κτηνοτροφία και 8 εκατ. ευρώ για τα νιτρικά. Τα υπόλοιπα πληρωμών του Σεπτεμβρίου μέχρι τα 136 εκατ. ευρώ σύνολο θα αφορούν σε ειδικότερα διαρθρωτικά προγράμματα, όπως Σχέδια Βελτίωσης, Εμπορία και Μεταποίηση και Αλιεία.
Το θέμα της σταδιακής αποκατάστασης των πληρωμών κοινοτικών ενισχύσεων, όπως και τα θέματα του φορολογικού - ασφαλιστικού πακέτου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τους αγρότες, αναμένεται να απασχολήσουν την προγραμματισμένη, όπως λέγεται, για τα τέλη της εβδομάδος επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Βάθη.
Με το σταγονόμετρο οι πληρωμές
Στο μεταξύ, σε πληρωμές μόλις 38.996 ευρώ για Νέους Αγρότες, δίκτυα και δημόσια έργα προχώρησε στις 31 Ιουλίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Συγκεκριμένα, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του οργανισμού στις 3 Αυγούστου, οι πληρωμές αφορούν:
- Το ΜΕΤΡΟ 112 "ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ" με Ποσό: 13.350,00 € Και πλήθος: 4,
- Το ΜΕΤΡΟ 511 "ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ" με Ποσό: 2.051,25 € Και πλήθος: 2,
- Το ΜΕΤΡΟ 125Α ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ "Κατασκευή έργων μεταφοράς και διανομής νερού λίμνης Κάρλας Α Φάση" με Ποσό: 23.595,16 € Και πλήθος: 222.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου