Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις στα πλημμυρισμένα βαμβακοχώραφα;


Όταν ολοκληρωθεί το έργο των εκτιμήσεων, το οποίο είναι σε εξέλιξη, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και έχουν καταβάλλει εμπρόθεσμα στον ΕΛΓΑ την εισφορά του έτους ζημιάς.

Αυτό απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης σχετικά με την αντιμετώπιση των ζημιών από πλημμύρες το φθινόπωρο του 2015.

Όπως εξηγεί ο αναπληρωτής: «Όσον αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το φθινόπωρο του 2015 σε διάφορες καλλιέργειες (κυρίως καλλιέργειες βαμβακιού, μηδικής αλλά και καλαμποκιού), σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την από 5/11/2015 έγγραφη ενημέρωση από τον προϊστάμενο του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΕΛΓΑ, διενεργήθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν δηλώσεις για τις τελευταίες αναγγελίες. Όταν ολοκληρωθεί το έργο των εκτιμήσεων, το οποίο είναι σε εξέλιξη, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και έχουν καταβάλλει εμπρόθεσμα στον ΕΛΓΑ την εισφορά του έτους ζημιάς. Για όσες περιπτώσεις υπάρχουν ενστάσεις από τους παραγωγούς, προβλέπεται η διαδικασία επανεκτίμησης.

Να θυμίσουμε ότι εκκρεμούν και πληρωμές από το 2014 σε αγρότες της περιοχής μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου