Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Βραβεύτηκαν τα καλύτερα τρακτέρ του 2016


Το 1050 Vario της Fendt πήρε τελικά το πολυπόθητο βραβείο του καλύτερου τρακτέρ του 2016 διαλύοντας κυριολεκτικά τον ανταγωνισμό που ήταν πολύ μεγάλος. Σημειωτέον αυτή ήταν η πέμπτη φορά από τις αρχές του θεσμού που βραβεύεται η Fendt.

Ο θεσμός της βράβευσης του καλύτερου τρακτέρ της χρονιάς στην Ευρώπη ξεκίνησε το 1998 και ήταν ιδέα του Ιταλικού περιοδικού Trattori και συμπτωματικά νικητής της πρώτης χρονιάς ήταν και πάλι η Fendt με το τρακτέρ Favorit. Κατά την διάρκεια των χρόνων μέχρι σήμερα, ο θεσμός απέκτησε μεγάλη αίγλη και αποτελεί πλέον απαραίτητο προσόν για τα καινούρια τρακτέρ.

Τα βραβεία που δίνονται συνολικά είναι: Τρακτέρ της χρονιάς, το πιο πρακτικό τρακτέρ (τρακτέρ μικρά από 70 μέχρι 105 ίππους), το καλύτερο τρακτέρ ειδικής χρήσης (αμπελουργικά, δενδροκομικά, δασικά κ.α) και το χρυσό βραβείο σχεδιασμού (αφορά όλα τα τρακτέρ).

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από δημοσιογράφους περιοδικών, εφημερίδων, sites, και τηλεοπτικών εκπομπών που ασχολούνται με αγροτικά θέματα από 23 χώρες της Ευρώπης. Η χώρα μας εκπροσωπείται επάξια από τον εξαίρετο δημοσιογράφο κ. Θεόδωρο Σδρούλια που εκδίδει το περιοδικό Αγροτόραμα.

Η επιτροπή αξιολογεί τα τρακτέρ βάση των τεχνικών τους χαρακτηριστικών αλλά και σε πραγματικές συνθήκες στο χωράφι σχεδόν για ένα χρόνο βάση συγκεκριμένου προγράμματος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα τρακτέρ να βρίσκονται στην παραγωγή τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο της προηγούμενης χρονιάς.


Ο κάθε κατασκευαστής δικαιούται να θέσει μία υποψηφιότητα για κάθε βραβείο. Η απονομή των βραβείων
γίνεται πανηγυρικά στην μεγάλη αγροτική έκθεση ΕΙΜΑ στην Μπολόνια της Ιταλίας. Έτσι λοιπόν ο φετινός μεγάλος νικητής είναι το εκπληκτικό Fendt 1050 Vario των 520 ίππων. Είχε να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από πανίσχυρους αντιπάλους που ήταν οι εξής: Case IH Puma 175 CVX, Challenger MT 875E, JCB FastTrack 4000, John Deere 6155R, New Holland T7315 και Valtra N.174V.


Το βραβείο για το πιο πρακτικό τρακτέρ κέρδισε το Massey Fergusson 57135i το οποίο ανταγωνίζονταν
τους: Claas Arion 460, Deutz Fahr 5115.4 GHD, Fendt 313 Vario, Landini 4-105, Lovol 5130, και Stayer 4.115 Kompakt.

Καλύτερο ειδικό τρακτέρ αναδείχτηκε το Same Frutteto 35 με συνδιεκδικητές τα Atonnio Carraro TGF 10900 και RigiTrack SKH 75.



Το χρυσό βραβείο σχεδιασμού πήρε φυσικά όπως ήταν ανανεωνόμενο το Valtra N 174V. Στην κατηγορία
αυτή υποψήφιοι ήτα όλα τα παραπάνω τρακτέρ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου