Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Με μαντικές ικανότητες θέλει τους αγρότες ο ΟΠΕΚΕΠΕ


Όχι µόνο καθυστέρησε τις πληρωµές και µοίρασε τα προσωρινά δικαιώµατα όπως ήθελε, πετώντας έξω πολλούς πραγµατικούς αγρότες, ευνοώντας τους παλιούς, αλλά τώρα ζητά από τους αγρότες πιστοποίηση µαντικής ικανότητας. Περί ΟΠΕΚΕΠΕ ο λόγος, που ούτε λίγο ούτε πολύ προτρέπει όσους αγρότες βρίσκονται σε έλεγχο για τα προσωρινά ή το κριτήριο του ενεργού, να µην πάνε σε ενστάσεις. Τι θα γίνει όµως αν κάποιοι απορριφθούν από τον έλεγχο και εν τω µεταξύ η 18η Γενάρη, οπότε κλείνει το σύστηµα αιτηµάτων αναθεώρησης, παρέλθει, δεν µας λέει. Ελλάς, το µεγαλείο σου!

ΜΕΡΑ
Και να θες να πεις καλό δεν βγαίνει. Παρότι πέτυχε (λέµε τώρα) το χρονοδιάγραµµα ο Βαγγέλης και µπήκαν οι παλιές εξισωτικές, τα ποσά ήταν ως και 65% κουτσουρεµένα. Για να δούµε, τι θα γίνει µε του 2015!

ΝΥΧΤΑ
Σε ισχύ από 1η Γενάρη η αύξηση κατά 20 το λίτρο (ή κατά 15 λεπτά ανά φιάλη 750 ml) του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί. Παρά τις ενστάσεις όλων των εµπλεκόµενων παραγωγικών φορέων, η απόφαση πήρε και ΦΕΚ.

Poison
«∆εν είµαι καθόλου γλυκιά, και λέγοµαι Λύκα και όχι Γλύκα», είπε µέσω facebook στον Μπούτα, η Μυρτώ των κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας, θέλοντας να βάλει κάποια πράγµατα στη θέση τους όπως ότι 0% ΦΠΑ σε ένα κράτος που καταρρέει δεν υφίσταται. Προειδοποιεί δε, ότι αν θέλει µπορεί να πετάξει δηλητήριο. Αυτή είναι γυναίκα δηλητήριο!

ΥΒΡΙΔΙΑ
Ίσα βάρκα ίσα νερά για τον Επίτροπο Γεωργίας Χόγκαν µετά τη συµφωνία για εξάλειψη των αγροτικών επιδοτήσεων στο πλαίσιο των συζητήσεων του ΠΟΕ στο Ναϊρόµπι.

Κατά τον ίδιο πρόκειται για µια ιστορική και «δίκαιη συµφωνία» για τη γεωργία της ΕΕ, για τους αγρότες στον αναπτυσσόµενο κόσµο, αφού «για πρώτη φορά, υπάρχουν δεσµευτικοί κανόνες για εξάλειψη επιδοτήσεων, όπως για παράδειγµα οι εξαγωγικές πιστώσεις, τις οποίες οι ανταγωνιστές χρησιµοποιούν δαπανώντας δις κάθε χρόνο».

Τώρα πως αυτοί οι νέοι κανόνες θα εξασφαλίσουν ισότιµους όρους ανταγωνισµού για τους εξαγωγείς της Ευρώπης και θα σωθεί και η γεωργία της Αφρικής, δεν το ‘κανε και πολύ καθαρό.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου