Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

H Tρικαλινή "μπομπότα" έγινε...gourmet πιάτο στην Ολλανδία


Σε... must της γαστρονομίας έχει εξελιχθεί στην Ολλανδία η Τρικαλινή και καραγκούνικη κουζίνα, ελέω των προσπαθειών τηςοικογένειας Μπαμπατσιά.Μετά τη θρυλική λαχανόπιτα, την μπατζίνα και τον τραχανά, από φέτος στο Restaurant Filoxenia σερβίρεται και ο παραδοσιακός «πλαστός», η πίτα δηλαδή που γίνεται με αλεύρι μπομπότα (καλαμπόκι), λάχανα και τυρί φέτα!... Την φτιάχνει κάθε πρωί η κυρά Θοδώρα Μπαμπατσιά και είναι πια η πρώτη επιλογή των Ολλανδών. Σε λίγο θα την σερβίρουν και με... ξυνόγαλο, για να γίνει πια το απόλυτο καραγκούνικο gourmet!!!...

ΠΗΓΗ: trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου