Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Νέα πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια την Κυριακή


Η σύσκεψη θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στις 12 το μεσημέρι και από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή

εκπρόσωποι μπλόκων από όλη τη χώρα.

Επίσης, στο μπλόκο της Νίκαιας συγκαλείται το Σάββατο στις 16:00 σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας για ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας, συγκαλεί πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, την Κυριακή 21 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας, (αίθουσα Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου).

ΚΑΛΟΥΜΕ

να πάρουν μέρος, όλα τα μπλόκα που συμφωνούν με το πλαίσιο των αιτημάτων, όπως καθορίστηκε, μετά από διεξοδική συζήτηση, στην προηγούμενη πανελλαδική σύσκεψη των 68 μπλόκων, στις 7 Φλεβάρη στη Νίκαια .

Στη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία κλιμάκωσης του αγώνας μας.

Βρισκόμαστε πάνω από ένα μήνα στα μπλόκα και συνεχίζουμε τη μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν στην επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στη βάση των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε και όχι των κυβερνητικών σχεδίων και μέτρων που μας εξοντώνουν. Δεν διαπραγματευόμαστε το πόσα θα χάσουμε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

19 Φλεβάρη 2016

Δηλώσεις Μπούτα

Σε δηλώσεις του ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας τόνισε ότι «εφόσον δεν συζητηθούν τα πέντε αιτήματα που διαμορφώθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου στην Νίκαια, δεν θα συμμετέχουμε στον διάλογο. Δεν θα γίνουμε ακροατές μίας «διάλεξης» για το πώς θα εφαρμοστεί η πολιτική της Κυβέρνησης που εξοντώνει την μικρομεσαία αγροτιά».

Υπενθυμίζεται ότι το πλαίσιο των πέντε αιτημάτων έχει ως εξής:

1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου