Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Καταστροφική επέλαση αγριογούρουνων στο Ζάρκο...ζημιές σε καλαμπόκια και δένδρα


Αναστάτωση και μεγάλες ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις προκαλεί η επέλαση αγριογούρουνων στα δημοτικά διαμερίσματα του Ζάρκου και της Πηνειάδας του Δήμου Φαρκαδόνας.
Οι φωτογραφίες που αποθανάτισε ο φακός περιγράφουν το μέγεθος των καταστροφών που προκαλούν τα άγρια ζώα.
Οι αγρότες κάνουν λόγο για αφανισμό των καλλιεργειών τους καθώς μεγάλος αριθμός αγριογούρουνων κατηφορίζει τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες από ορεινά σημεία των δυο χωριών προς τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές σε καλαμπόκια και δενδρώδεις εκτάσεις οπωροφόρων δέντρων.
Ειδικά στην περίπτωση του Ζάρκου η έλευση των αγριογούρουνων παρατηρείται λίγα μόλις μέτρα μακριά από την κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας την αγωνία των κατοίκων στο ενδεχόμενο να συμβούν ακόμη και επιθέσεις σε πολίτες.
Η ειδικότερα οι ζημιές στο δ.δ. Ζάρκου παρατηρούνται στο βόρειο τμήμα του αγροκτήματος, που απέχει ελάχιστα μέτρα από την κατοικημένη περιοχή, αλλά και την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σημείο που δέχεται καθημερινά μεγάλη επισκεψιμότητα.
Οι ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκια είναι εκτεταμένες καθώς τα άγρια ζώα έχουν προκαλέσει ολοκληρωτική ζημιά στις καλλιέργειες. Ανάλογες ζημιές έχουν παρατηρηθεί και σε δεντροκαλλιέργειες, αμυγδαλιών και ροδακινιών, όπου τα άγρια ζώα στην προσπάθειά τους να τραφούν με τους καρπούς των δέντρων καταστρέφουν τις νεόφυτες δεντροστοιχίες.
Ζημιές τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται και στο αγρόκτημα της Πηνειάδας όπου και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν διατυπωθεί ζημιές από αγρότες που κατέχουν αγροτεμάχια στο ανατολικό τμήμα και συγκεκριμένα σε κοντινή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο «Δουβρουσίου».
Πλέον οι αγρότες ζητούν την παρέμβαση των ειδικών και δει των Οικολογικών Οργανώσεων προκειμένου να γλιτώσουν τις εναπομείνασες καλλιέργειες και να μην αφανιστούν οικονομικά.

ΠΗΓΗ: KriniLive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου