Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Συγγραφέας επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολ. του Ζάρκου


Ποια είναι τα ερεθίσματα που λαμβάνει ένας άνθρωπος για την συγγραφή ενός βιβλίου; Πως αισθάνεται ο συγγραφέας μόλις ολοκληρώσει το έργο του; Τι προσπαθεί να περάσει
μέσω του έργου του στον αναγνώστη;
Αυτές κι άλλες πολλές ερωτήσεις κατέθεσαν το πρωί της Τετάρτης οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ζάρκου κατά την επίσκεψη της Τρικαλινής συγγραφέα κα Τούλας Τίγκα.
Η κ. Τίγκα μίλησε στα παιδιά για όλες τις όμορφες συγκινήσεις που βιώνουν οι συγγραφείς από τη στιγμή που η έμπνευση γίνεται η αφορμή ν’ αρχίσουν να γράφουν ένα βιβλίο μέχρι και τη στιγμή της ολοκλήρωσής του, όταν πια έχει εκδοθεί και βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία καθώς και για πολλά άλλα.
Τα παιδιά με ενθουσιασμό και χαρά παρακολουθούσαν, για δύο ώρες περίπου, τη γλυκύτατη και ευγενική συγγραφέα, η οποία απάντησε σ’ όλες τους τις ερωτήσεις. Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης της χάρισαν λευκώματα με ευχές, ζωγραφιές και άλλες δημιουργίες τους. Φωτογραφήθηκαν μαζί της και χάρηκαν πολύ με τα βιβλία που δώρισε τόσο στο σχολείο όσο και στο Σύλλογο Γονέων.
Η διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά την κα Τούλα Τίγκα που αποδέχτηκε την πρόσκληση, δίνοντας μεγάλη χαρά στους μαθητές. Όπως δήλωσαν οι δάσκαλοι του σχολείου είναι συγκινητικό να ακούει κανείς από τα παιδιά να λένε με αυθορμητισμό πόσο θα ήθελαν να της μοιάσουν και να αρχίσουν να διαβάζουν όλα τα βιβλία της αλλά και να ανυπομονούν να την ξαναδούνε.
Παράλληλα η διεύθυνση ευχαριστεί θερμά τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων του σχολείου για τα βιβλία που χάρισαν στη βιβλιοθήκη του σχολείου καθώς επίσης και για όλη τη φροντίδα για το καλωσόρισμα στην κ. Τούλα Τίγκα με λουλούδια και σπιτικά χειροποίητα εδέσματα.



ΠΗΓΗ: ΚΡΗΝΗLIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου