Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ετοιμάζονται για το Μπουλούκι-Καβούκι οι νέοι του Ζάρκου


Ένα έθιμο ξακουστό σε όλη τη Θεσσαλία, με ρίζες από την αρχαιότητα, που καθηλώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να σβήσει. Έτσι λοιπόν και
φέτος οι διοργανωτές, τα νεαρά αγόρια του Ζάρκου έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες τις προετοιμασίες τους, έτσι ώστε ανήμερα των Θεοφανίων να αναβιώσει και να εντυπωσιάσει και φέτος το γνωστό σε όλους Καβούκι ή Μπουλούκι!

Δείτε ποιοι συμμετέχουν:

Καβουκάς: Ευθύμης Μητρουλιάς
Γιατρός: Σταμάτης Νικατσιός
Διάβολος: Βασίλης Καψιώχας

Ζευγάρια:
Παναγιώτης Μητρουλιάς - Θεόφιλος Μουράτης
Θανάσης Βούλγαρης - Αλέξανδρος Μουράτης 
Δημήτρης Κύρκος - Γιώργος Κωστίμπας
Βαγγέλης Ντόνης - Γκράβας Γιάννης
Γιάννης Νάνης - Χρυσόστομος Στάμου
Γιώργος Κιόσσης - Γιώργος Μπασιάκος
Νίκος Αγναντής - Αμπλιανίτης Χρήστος
Τριαντάφυλλος Βούλγαρης - Θανάσης Ρόσιος

Αραπάδες:
Μαργαρίτης Γεωργαντζάς
Νίκος Μπούσιος
Φίλιππος Νικατσιός





3 σχόλια:

  1. Για την ιστορία, καλό είναι να γνωρίζουν οι νεώτεροι, ότι στο "Μπουλούκι" απαράβατος όρος για τους συμμετέχοντες ήταν η ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Μόνο οι ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ Ζαρκηνοί είχαν δικαίωμα συμμετοχής.Τα βλαχόπουλα δεν έβγαιναν καν στην πλατεία! Σήμερα, δυστυχώς, οι καθαρόαιμοι Ζαρκηνοί αποτελούμε μειονότηα!!! Συμπέρασμα: Από τους συμμετέχοντες που αναφέρονται μόνο 4 έχουν δικαίωμα συμμετοχής, με βάση την ιστορία του "Ξακουστού" εθίμου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ιστορία, καλό είναι να γνωρίζουν οι νεώτεροι, ότι στο "Μπουλούκι" απαράβατος όρος για τους συμμετέχοντες ήταν η ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Μόνο οι ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ Ζαρκηνοί είχαν δικαίωμα συμμετοχής.Τα βλαχόπουλα δεν έβγαιναν καν στην πλατεία! Σήμερα, δυστυχώς, οι καθαρόαιμοι Ζαρκηνοί αποτελούμε μειονότητα!!! Συμπέρασμα: Από τους συμμετέχοντες που αναφέρονται μόνο 4 έχουν δικαίωμα συμμετοχής, με βάση την ιστορία του "Ξακουστού" εθίμου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι κρίμα να βγάζετε χολή για τα παιδιά που συμμετέχουν γτ απλά εχετε κάποια προσωπικά κόμπλεξ εσείς (έτσι το εκλαμβανω εγώ τουλάχιστον). Και ποίος είστε εσεις που θα κρίνεται ποιοι θα παίζουν στο εθιμο; Αλήθεια τα παιδιά σας συμμετείχαν ποτέ στο έθιμο η δεν ειναι του επιπέδου σας; Για την ιστορία οπως λέτε και εσεις υπάρχουν παιδια που ταξιδέψαν απο το εξωτερικό για παραστουν στο έθιμο......
    *μπαίνοντας στο Ζαρκο εχει δημιουργηθεί νεος κυκλικός κόμβος, φτάνοντας μη νομίζετε πως ήρθατε σε λάθος ΧΩΡΙΟ.....
    Συγχαρητήρια στα παιδιά που αναβιωσαν για άλλη μια χρονιά το ΚΑΒΟΥΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή